Προσοχή! Η ιστοσελίδα αυτή χρησιμοποιεί Cookies ώστε να σας παρέχει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες. Συνεχίζοντας αποδέχεστε τη χρήση των cookies αυτών. OK

Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 39 !!

(Εξαιρούνται τα ποδήλατα & τα πατίνια)

Δεν υπάρχει η δυνατότητα τηλεφωνικής παραγγελίας!!


LEGO

https://www.lego.com/en-gr/product/olivia-s-deluxe-bedroom-41329

Η ιστορία της LEGO ξεκινάει πολλά χρόνια πριν στο Billund της Δανίας. Το 1916 ο ξυλουργός Ole Kirke Christiansen ιδρύει την εταιρεία Billund Maskinsnedkeri, η οποία παράγει έπιπλα, εργαλεία και άλλες κατασκευές από ξύλο.

Κατά την διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης του '30, η εταιρεία αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να κλείσει το 1932. Λίγο αργότερα ο Ole χάνει την γυναίκα του και, με σκοπό να κάνει τα παιδιά του χαρούμενα, εκμεταλλεύεται τα υλικά, τις γνώσεις και την εμπειρία του και φτιάχνει το πρώτο ξύλινο παιχνίδι. Διαπιστώνοντας ότι αυτή του η κίνηση έδωσε χαρά στα παιδιά του, αποφασίζει να ξεκινήσει την παραγωγή ξύλινων παιχνιδιών.

Τα παιχνίδια του αποκτούν γρήγορα φήμη, χάρη στην υψηλή ποιότητα κατασκευής τους, και οι παραγγελίες αυξάνονται. Η εταιρεία ξεκινάει να λειτουργεί και πάλι, και το 1934 ο Christiansen της δίνει το όνομα LEGO, το οποίο προέρχεται από την δανέζικη έκφραση "LEG GODT" που σημαίνει παίζω καλά. Αργότερα θα μάθει ότι η ίδια λέξη στα λατινικά σημαίνει βάζω μαζί, συναρμολογώ.

Η επιχείρηση αρχίζει να πηγαίνει καλά και η φήμη της να διαδίδεται ακόμα περισσότερο. Το 1942 το εργαστήριο καταστρέφεται από πυρκαγιά, όμως ο ιδιοκτήτης δεν το βάζει κάτω. Ένα νέο εργαστήριο παιχνιδιών κατασκευάζεται και η εταιρεία αρχίζει και πάλι να λειτουργεί. Το 1946, αναζητώντας για νέες ιδέες, ο Christiansen εισάγει στην παραγωγική διαδικασία το πλαστικό, και τα πρώτα πλαστικά τουβλάκια κάνουν την εμφάνισή τους.

Στη συνέχεια ο Godtfred, ένα από τα παιδιά του Ole Christiansen, αναλαμβάνει το management της επιχείρησης και το 1958 η LEGO παράγει το πρώτο "σύστημα παιχνιδιού LEGO": τα τουβλάκια LEGO παίρνουν την σημερινή τους μορφή, με υποδοχές που τους επιτρέπουν να συναρμολογούνται σε διάφορους συνδυασμούς. Το 1961, μετά την δεύτερη καταστροφή του εργοστασίου από πυρκαγιά, ο Godtfred εγκαταλείπει την παραγωγή ξύλινων παιχνιδιών και επικεντρώνεται στο σύστημα παιχνιδιού LEGO με τα πλαστικά τουβλάκια.

Το 1968 χτίζεται στο Billund της Δανίας η LEGO LAND, ένα πάρκο ψυχαγωγίας με κατασκευές LEGO, το οποίο θα καταφέρει να προσελκύσει περισσότερους από 600 χιλιάδες επισκέπτες τον πρώτο μόνο χρόνο λειτουργίας του!